Sivu
Valikko
Info

Kundaliinijooga

Kundaliinijooga perustuu tuhansia vuosia vanhaan joogaperinteeseen sekä Yogi Bhajanin opetuksiin. Harjoitukset hoitavat kehoa sekä kohottavat tietoisuuttamme. Monia tekniikoita on tutkittu modernin tieteen keinoin ja niiden anti nykyajan ihmiselle on kiistaton. Kundaliinijoogassa on kuitenkin kauneinta sen kyky ohjata meidät oman korkeamman itsemme yhteyteen. 

Kundaliinijoogatunnilla yhdistyvät monien eri joogasuuntausten tekniikat. Jokainen tunti alkaa virittäytymisellä eli aloitusmantralla, joka avaa vastaanottavaisen ja keskittyneen tilan sekä tuo meidät yhteyteen oman sisäisen opettajamme kanssa. Tunti jatkuu hengitysharjoituksilla, kriyalla ja meditaatiolla. Harjoittelemme Yogi Bhajanin opetusten mukaan.

Kriya tarkoittaa täydellistä toimintaa. Tässä joogasuuntauksessa on lukemattomia, erilaisia kriyoja eli asanoista (asento- ja liikeharjoituksista), pranayamaharjoituksista (hengitysharjoituksista), usein myös mantroista ja meditaatioharjoituksista yhdisteltyjä harjoituskokonaisuuksia, joilla jokaisella on aivan erityinen tavoite ja vaikutus; vaikkapa koko kehon energisointi, tietyn elintoiminnon vitalisointi tai intuition vahvistaminen.

Gurmukinkielisiin mantroihin sisältyvä äänivärähtely, rytmi, kielen liikkeet kitalaessa sijaitseviin aivokeskusten heijasteosiin ja keskittynyt lausuminen ovat yksi kundaliinijoogan tehokkaimmista ja kauneimmista tekniikoista mielen hiljentämiseen sekä yhteyden avaamiseen sisäiselle viisaudelle.

Meditaatio on tekniikka, jonka avulla mielen loputon liike hiljenee ja avautuu tila kokea yhteys Äärettömään Itseen, Sieluumme. Lisäksi meditaatio mm. puhdistaa mieltä, lisää keskittymiskykyä, mielenhallintaa,stressinsietokykyä ja parantaa immuunipuolustusta.

Kundaliinijoogan harjoitukset sisältävät myös mudria eli käsien ja sormien asentoja sekä bandhoja eli kehon lihaksilla tehtäviä lukkoja, joiden tarkoituksena on ohjata ja kanavoida energiaa tietyille alueille tai tiettyyn suuntaan.

Jokainen tunti päättyy loppuvirittäytymisellä eli aurinkolaululla sekä sat-nam -mantralla. Mukaan voi tulla ilman aikaisempaa kokemusta. Tarvittaessa kysy lisää ja/tai konsultoi lääkäriäsi ennen aloittamista.

 

 

Kevätkausi 2020

7.1.-28.4.

Tiistaisin klo 18.30-20.00  Tauolla 18.2. Yht. 16x90min, 224€

10xkortti kevätkaudelle 155€, yksittäiskäynnit 16€

 

Kesäkausi alkaa 5.5. heinäkuussa tauko

Ti 18.30.-20.00

Touko-kesäkuussa 

 

. yksittäistunnit 16€

 


Ilmoittautuminen 

Voit ilmoittautua tunneille nettisivujen kautta tästä linkistä tai puhelimitse ohjaajalle. 

fysioterapeutti, shiatsuterapeutti, 
KRI sertifioitu kundaliinijoogaopettajaMaria Lehtonen
Maria Lehtonen
puh. 040 587 9941

 

 


Kundaliinijooga on säilynyt salattuna joogaperinteenä Intian ylhäisön keskuudessa aina vuoteen 1969 saakka. Tuolloin intialainen kundaliinijoogan mestari ja opettaja Yogi Bhajan toi opetukset avoimesti länsimaisten ihmisten keskuuteen. Hän opetti ensin Yhdysvalloissa ja myöhemmin ympäri maailmaa. Tänä päivänä kundaliinijoogaa opetetaan 35 maassa.

Yogi Bhajan halusi tarjota länsimaisen elämäntavan, teknologian, kiireen ja stressin kuormittamille ihmisille tehokkaan ja selkeän menetelmän. Kundaliinijoogan merkitys ja tavoite tiivistyvät hänen viisaisiin sanoihinsa: ” Jokaisen syntymäoikeus on elää onnellista, tervettä ja pyhää elämää.” Tämän lauseen pohjalta syntyi myös kansainvälinen kundaliinijooga-organisaatio 3HO (healthy, happy, holy).

Kundaliinijooga on pyhää tiedettä, joka vahvistaa terveyttä, tuo mielenhallintaa sekä avaa arkitietoisuuden kohti sielutietoisuutta. Se yhdistää rajallisen itsemme Korkeampaan, Äärettömään Itseemme. Tässä yhteydessä voimme kokea elämän sellaisena kun se on, ilman rajallisen egomme asenteita, odotuksia ja kuvitelmia. Olemme yhteydessä Sisäiseen Totuuteemme, Sisäiseen Opettajaamme, joka ohjaa meidät pimeästä valoon, ymmärtämättömyydestä ymmärrykseen, kokemaan onnellisuutta ilman erityistä syytä.

Kundaliini tarkoittaa sielun energiaa, luovaa voimaa meissä jokaisessa. Kundaliinijoogan tekniikat puhdistavat, avaavat ja vahvistavat kehoa, erityisesti hermostoa ja meridiaanijärjestelmää siten, että voimme ottaa hallitusti ja viisaasti käyttöömme tämän puhtaan ja voimakkaan energian. Monet kundaliinijoogan harjoitukset saavat kundaliinienergian nousemaan selkärankaa pitkin ylös, läpi koko chakra (=energiakeskus) järjestelmän. Tämä elävöittää ja virkistää kehoa sekä kohottaa tietoisuuttamme kohti korkeampaa ymmärrystä.

Säännöllinen kundaliinijoogan harjoittaminen mahdollistaa ylläpitämään kundaliinienergiaa edellä kuvatussa tilassa ja tuo siten puhtaimmat ja korkeimmat ominaisuutemme osaksi elämäämme. Siten voimme elää terveinä, onnellisina ja tietoisina kaiken luodun pyhästä alkuperästä.

Sat Nam

« Edellinen Ylös Seuraava »