Shiatsu

Shiatsu - Hyvinvointikeskus OnnimanniShiatsuhoitoa on käytetty jo ennen akupunktiota, ja sen juuret ovat kiinalaisessa lääketieteessä. Shiatsu tarkoittaa "peukalolla painallusta". Tämä hoitomuoto rentouttaa ja avaa erilaisia lukkotiloja sekä vitalisoi koko kehoa.

Shiatsussa käsitellään yleensä koko keho eri tekniikoita käyttäen. Tavoitteena on elinvoiman eli chin tasapainottuminen ja vahvistuminen. Rentoutumisella ja syvällä hengityksellä on keskeinen merkitys; ne luovat läsnäolon ja eheytymisen tilan, jossa parantuminen voi tapahtua. Shiatsuhoito tapahtuu yksilön tarpeiden ja kulloisenkin tilanteen mukaisesti. Hoitotekniikat ja hoidon tiheys vaihtelevat myös kokonaistilanne huomioiden. Myös yksittäisestä käsittelystä on apua.

Hoitotekniikoita ovat mm.

Shiatsuhoito tapahtuu lattialla futonilla, hoitopatjalla. Asiakas on pukeutunut mieluiten luonnonkuituisiin ja miellyttäviin vaatteisiin. Shiatsuhoitajan tehtävä on auttaa elinvoimaa virtaamaan vapaasti laukaisemalla kehon ja mielen jännitystiloja. Parantuminen ei ole hoitajan ansiota vaan luonnollinen seuraus kehon pyrkimyksestä tasapainoon.

Shiatsukäsittelyllä voidaan lempeästi hoitaa erilaisia ongelmia, kuten:

Shiatsuhoidon aikana rentoutunut, syvä hengitys auttaa myös monia hengityselinongelmista kärsiviä löytämään oman, luonnollisen tavan hengittää.

Hoidot


Ajanvaraukset terapeuteilta

Maria Lehtonen

fysioterapeutti, shiatsuterapeutti, joogaopettaja
Maria Lehtonen
puh. 040 587 9941

shiatsuterapeutti
Tiina Mikkola
puh. 041 545 2997
vastaanotto Hyvinkäällä: Kehon Helmi